Kirjallisuuden käyttöluvat helposti Sanastosta

Käyttöluvat muodostavat yhden Sanaston keskeisimmistä toiminta-alueista. Myönnämme lupia kirjallisuuden julkiseen esittämiseen ja tv- ja radiokäyttöön sekä tekstikatkelmien julkaisemiseen osana uusia julkaisuja, tapahtumamateriaaleja tai kortteja.

Käyttöluvan hakeminen Sanastosta on helppoa ja vaivatonta. Selkeä hinnastomme helpottaa tapahtuman tai julkaisun suunnittelua. Lupaa haetaan osoitteessa luvat.sanasto.fi, jonne ilmoitetaan käytettävien teosten tiedot, käyttötilanne sekä luvan hakijan yhteystiedot. Sanasto sopii teosten käytöstä, kerää korvaukset ja tilittää ne tekijöille.

Kirjallisuuden käyttäjänä saat Sanastosta helposti yhdellä lupahakemuksella luvat useiden eri tekijöiden teosten käyttämiseen. Hankkimalla käyttöluvan Sanastosta varmistat, että käytöstä maksetaan asianmukainen korvaus. Samalla turvaat omalta osaltasi kirjallisuuden tekijöiden mahdollisuuksia tulla toimeen luovalla työllä.

Kirjallisuuden tekijälle Sanasto tarjoaa helpon väylän omien teosten käytöstä sopimiseen, sillä asiakkaamme voi ohjata lupapyynnöt Sanastoon. Tällöin tekijän ei tarvitse neuvotella itse hintaa teoksensa käytölle, huolehtia korvauksen laskuttamisesta tai laatia sopimusta käytöstä. Tekijä voi halutessaan aina sopia teoksensa käytöstä myös itse. Tällöin on hyvä muistaa sopia kirjallisesti käytöstä ja käytön laajuudesta.

Sanasto suosittelee, että kirjallisuuden käytöstä suoritetaan tekijälle aina korvaus. Erilaiset tekijänoikeuskorvaukset mahdollistavat tekijän toimeentulon, ja siksi myös sujuvat käyttöluparatkaisut toimivat tekijän eduksi.