PAIKKA TÄYTETTY: Sanasto etsii lakimiestä tai lakinaista

Avoin kirja, jonka päällä luuppi suurentaa kohdan, jossa lukee käännä sivua.

Etsimme tiimiimme juridiikan ammattilaista, jota kiinnostaa tehdä työtä luovan alan eteen. Oletko jo hieman kokemusta kerännyt lakimies tai lakinainen? Tule meille töihin.

Haluatko olla mukana edistämässä luovan alan ja kirjallisuuden tekijöiden työn edellytyksiä? Pääset vastaamaan monipuolisista tekijänoikeuteen ja teosten lisensointiin liittyvistä asioista sekä tekijäasiakkaiden oikeudellisesta neuvonnasta ja koulutuksesta.

Sanasto on kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö, jonka tehtävänä on edistää ja valvoa kirjallisuuden tekijöiden oikeuksia sekä Suomessa julkaistun kirjallisuuden edellytyksiä ja tunnettuutta. Sanasto tilitti viime vuonna tekijänoikeuskorvauksia yli 10 miljoonaa euroa yli 10 000 kirjallisuuden tekijälle. Eniten Sanasto tilittää lainauskorvausta, jota tekijät saavat teostensa kirjastolainoista.

Mitä työskentely meillä tarkoittaa?

Vastuualueisiisi kuuluu Sanaston toiminnan piiriin kuuluvat lisensointisopimukset, oikeudelliset selvitykset sekä kirjallisuuden tekijöiden ja käyttäjien oikeudellinen neuvonta. Kehität työssäsi kirjallisuuden käytön luparatkaisuja sekä koulutat niin tekijöitä kuin kirjallisuuden käyttäjiä tekijänoikeuksista. Tehtäviisi kuuluu myös aktiivista vaikuttamista tekijänoikeuslainsäädäntöön, lausuntojen laatimista sekä osallistumista yhteistyöhön kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa.

Millaista henkilöä etsimme?

Odotamme sinulta vähintään muutaman vuoden kokemusta tekijänoikeusasioiden, sopimusoikeuden tai edunvalvonnan parista. Koulutustaustasi on oikeustieteellinen korkeakoulututkinto. Toivomme sinulla olevan näkemyksellisyyttä ja halua kehittää Sanaston toimintaa. Viihdyt esiintymistilanteissa ja olet taitava verkostoitumaan. Olet joustava tiimipelaaja ja ongelmien ratkaisu innostaa sinua. Kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi. Ruotsin kielen osaaminen katsotaan eduksi. Tehtävässä vaaditaan yhteistyökykyä, luotettavuutta, aktiivisuutta sekä kykyä myös itsenäiseen työskentelyyn. Hahmotat kokonaisuudet ja työskentelet sekä määrätietoisesti että ratkaisukeskeisesti.

Näiden ominaisuuksien lisäksi etsimme henkilöä, joka haluaa työskennellä luovan alan parissa ja sopii työyhteisöömme. Meillä tehdään töitä kunnianhimoisesti, mutta rennolla fiiliksellä.

Miksi tulisit meille töihin?

Sanastossa työ on merkityksellistä: teemme konkreettista työtä kotimaisen kirjallisuuden eteen. Tarjoamme sinulle näköalapaikan luovalle alalle ja tekijänoikeusjärjestömaailmaan. Haluamme auttaa työntekijöitämme kehittymään ja mahdollistaa heidän ammatillista kasvuaan. Työajat ovat joustavat ja toimivaan etätyökulttuuriin sekä henkilöstön hyvinvointiin panostetaan. Tiivis työyhteisömme koostuu noin kymmenestä eri alan ammattilaisesta. Meillä on hyvä yhteishenki ja erinomainen henkilöstötyytyväisyys. Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa.

Miten haet meille?

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo palkkatoiveineen sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Anne Salomaa, puh. 050 366 6110. Hänet tavoittaa parhaiten torstaina 2.12. klo 11–12 ja keskiviikkona 8.12. klo 9–10.