HAKU PÄÄTTYNYT: Sanasto etsii tekijänoikeusjuristia

Etsimme tiimiimme juridiikan ammattilaista, jota kiinnostaa tehdä työtä luovan alan eteen. Oletko jo hieman kokemusta kerännyt juristi? Tule meille töihin!

Haluatko olla mukana edistämässä luovan alan ja kirjallisuuden tekijöiden työn edellytyksiä? Pääset vastaamaan monipuolisista tekijänoikeuteen ja teosten lisensointiin liittyvistä asioista sekä tekijäasiakkaiden oikeudellisesta neuvonnasta ja koulutuksesta.

Sanasto on kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö, jonka tehtävänä on edistää ja valvoa kirjallisuuden tekijöiden oikeuksia sekä Suomessa julkaistun kirjallisuuden edellytyksiä ja tunnettuutta. Sanasto tilitti viime vuonna tekijänoikeuskorvauksia yli 11 miljoonaa euroa yli 12 000 kirjallisuuden tekijälle. Eniten Sanasto tilittää lainauskorvausta, jota tekijät saavat teostensa kirjastolainoista.

Työskentely Sanastossa

Vastuualueisiisi kuuluvat Sanaston lisensointisopimukset, oikeudelliset selvitykset sekä kirjallisuuden tekijöiden ja käyttäjien oikeudellinen neuvonta ja tekijänoikeusloukkaustilanteiden hoitaminen. Kehität työssäsi kirjallisuuden käytön luparatkaisuja sekä koulutat niin tekijöitä kuin kirjallisuuden käyttäjiä tekijänoikeuksista. Tehtäviisi kuuluu myös aktiivista vaikuttamista tekijänoikeuslainsäädäntöön, lausuntojen laatimista sekä osallistumista yhteistyöhön kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Erilaiset neuvottelut ovat olennainen osa työnkuvaasi.

Millaista henkilöä etsimme?

Odotamme sinulta vähintään muutaman vuoden kokemusta tekijänoikeusasioiden, sopimusoikeuden tai edunvalvonnan parista. Koulutustaustasi on oikeustieteellinen korkeakoulututkinto. Toivomme sinulla olevan näkemyksellisyyttä ja halua kehittää Sanaston toimintaa. Viihdyt esiintymistilanteissa ja olet taitava verkostoitumaan. Olet joustava tiimipelaaja ja ongelmien ratkaisu innostaa sinua. Kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi. Ruotsin kielen osaaminen katsotaan eduksi. Tehtävässä vaaditaan yhteistyökykyä, luotettavuutta, aktiivisuutta sekä kykyä myös itsenäiseen työskentelyyn. Hahmotat kokonaisuudet ja työskentelet sekä määrätietoisesti että ratkaisukeskeisesti.

Tarjoamme sinulle

Sanastossa työ on merkityksellistä: teemme konkreettista työtä kotimaisen kirjallisuuden eteen. Tarjoamme sinulle näköalapaikan luovalle alalle ja tekijänoikeusjärjestömaailmaan. Haluamme auttaa työntekijöitämme kehittymään ja mahdollistaa heidän ammatillista kasvuaan. Työajat ovat joustavat ja toimivaan etätyökulttuuriin sekä henkilöstön hyvinvointiin panostetaan. Tiivis työyhteisömme koostuu noin kymmenestä eri alan ammattilaisesta. Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa.

Miten haet meille?

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo palkkatoiveineen sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Niina Vettensola, puh. 0400 554 331. Hänet tavoittaa parhaiten perjantaina 20.1. klo 12–14 ja keskiviikkona 25.1. klo 9–11.