Sanaston asiakkuusjärjestelmää on päivitetty

Verotiedot nähtävissä asiakkuusjärjestelmässä

Sanaston verottajalta saamat verotiedot on nyt kirjattu järjestelmäämme. Oman veroprosenttisi tarkastat kätevästi asiakkuusjärjestelmässä. Mikäli haluat muuttaa veroprosenttiasi, toimita meille sivutulo-, freelance- tai käyttökorvausverokortti. Kahdesta ensimmäisestä riittää kopio, käyttökorvauskortista tarvitsemme alkuperäisen kappaleen.

Sanasto ei saa verotietoja ulkomailla asuvien asiakkaidensa osalta. Mikäli siis asut vakituisesti ulkomailla, toimitathan Sanastoon lähdeverokorttisi.

Tarkistathan myös teosluettelosi

Olemme kehittäneet asiakkuusjärjestelmäämme siten, että näet itse helposti, mistä teoksista tekijätietojen merkitseminen on unohtunut tai mistä teoksista on ilmoitettu eriäviä tekijätietoja. Teoksista, joissa tekijätiedot ovat puutteellisia tai ristiriidassa, ei voida tilittää mahdollisia tekijänoikeuskorvauksia. Varmista, että saat kaikki sinulle kuuluvat korvaukset ja tarkista oma teosluettelosi seuraavien ohjeiden mukaan.

Uudessa näkymässä (ks. kuva ohessa) teosluettelosi on jaettu kolmelle välilehdelle:

  • Selvitettävät = teokset, joista Sanastolle on ilmoitettu eriäviä tietoja. Näet järjestelmästä myös muiden käyttäjien kyseistä teosta koskevat ilmoitukset. Voit korjata omaa ilmoitustasi tai olla yhteydessä teoksen muihin tekijöihin ja pyytää heitä korjaamaan omia tietojaan.
  • Täydennettävät = teokset, joista tekijätiedot puuttuvat kokonaan. Lisää näihin teoksiin oma roolisi teoksen tekijänä sekä tekijöiden yhteenlaskettu lukumäärä. Muista tallentaa tiedot.
  • Tekijätiedot kunnossa = teokset, joiden tekijäilmoitukset ovat kunnossa. Näihin tietoihin sinun ei tarvitse tehdä muutoksia.

Samassa yhteydessä suosittelemme tarkistamaan, löytyykö tekijänimelläsi kirjastotietokannasta teoksia, joita ei vielä ole teosluettelossasi. Tarkistaminen käy helposti ”Etsi teoksiasi Kansallisbibliografiasta” -painikkeesta, jolloin järjestelmä etsii kaikki nimimerkeilläsi löytyvät teokset kirjastotietokannasta. Myös kaimojesi teokset näkyvät haun tuloksessa, joten käy teokset läpi huolellisesti. Muista täydentää tekijätiedot jokaisen teoksen kohdalle.