Ensimmäiset lainauskorvaukset vanhenevat tänä vuonna

Ensimmäiset lainauskorvaukset vanhenevat vuoden 2013 lopussa. Tämä tarkoittaa, että jäljellä oleva osa vuoden 2007 lainauskorvausmäärärahasta tilitetään kokonaisuudessaan tekijöille vuoden 2013 viimeisessä tilityksessä. Nyt on siis korkea aika laittaa oma teosluettelo kuntoon.

Valitettavan monelta tekijältä jää osa hänelle kuuluvista korvauksista saamatta teosluettelon puutteiden vuoksi. Lainauskorvaus maksetaan teoksen ISBN-tunnuksen perusteella. Jotta saisit kaikki sinulle kuuluvat korvaukset, tulee teosluettelossa olla kaikkien julkaisemiesi teosten ISBN:t. Käy tarkistamassa oma teosluettelosi asiakkuusjärjestelmästä 28.4.2013 mennessä.

Teosluettelon oikeellisuus ja ajan tasalla pitäminen on omalla vastuullasi. Sanasto kuitenkin tarjoaa asiakkailleen apua teosluetteloiden täydentämiseen. Jos haluat teosluettelosi tarkistettavan, ota yhteyttä Sanastoon.

Toimi seuraavasti:

  • Kirjaudu asiakkuusjärjestelmään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi. Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata sähköpostiisi salasanan vaihtolinkin Salasana unohtunut? -toiminnolla.
  • Varmista, että Muut tiedot-välilehdeltä löytyvät kaikki tekijänimesi (kirjan kannessa oleva nimi). Voit lisätä nimiä Lisää tekijänimi -painikkeella.
  • Paina Teosluettelo-välilehdellä näkyvää tekstiä ”Voit etsiä nimitiedoillasi löytyviä teoksia Kansallisbibliografiasta. Etsi tästä”. Saat listan nimistä, jotka sopivat ilmoittamiisi tekijänimiin. Valitse listalta omasi.
  • Valittuasi oikeat nimet saat listan teoksista, jotka eivät ole teoslistassasi ja joiden tiedoissa on kansallisbibliografia Fennicassa tekijänimesi.
  • Valitse omat teoksesi, ja paina ”Lisää valitut”. Järjestelmä kertoo, mikäli kaikki Fennicasta löytyvät ISBN-tunnukset ovat jo teos-luettelossasi.
  • Merkitse jokaisen teoksen kohdalle tekijäroolisi ja kirjoittajien lukumäärä. Muista tallentaa tiedot!
  • Mikäli teoksen on kirjoittanut tekijäryhmä, kaikkien tekijöiden nimiä ei välttämättä löydy Fennicasta. Jos kirjaa ei löydy tekijänimelläsi Fennicasta, voit lisätä sen Lisää teos -toiminnolla.
  • Sama teos on voinut ilmestyä eri ISBN-tunnuksilla. Huolehdi siis, että teosluettelossasi on kaikkien julkaisemiesi teosten ISBN-tunnukset.