Etsimme viestintäsuunnittelijaa – hakuaika päättynyt

Kuvassa vanhanaikainen kirjoituskone ja kädet

Haussa viestijä, jonka sydän sykkii kirjallisuudelle! Oletko jo kokemusta kerännyt viestinnän osaaja, jota kiinnostaa työ luovan alan eteen? Haluamme sinut tiimiimme.

Tavoitteenamme on olla erinomainen työpaikka eri alojen ammattilaisille, jotka tahtovat tehdä merkityksellistä työtä. Nyt etsimme äitiysvapaan sijaista Sanaston kolmihenkiseen viestintätiimiin ajalle 9.8.2021–30.6.2022.

Sanasto on kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö, jonka tehtävänä on edistää ja valvoa kirjallisuuden tekijöiden oikeuksia ja Suomessa julkaistun kirjallisuuden edellytyksiä ja tunnettuutta. Sanasto tilitti viime vuonna tekijänoikeuskorvauksia yli 10 miljoonaa euroa yli 10 000 kirjallisuuden tekijälle. Eniten Sanasto tilittää lainauskorvausta, jota tekijät saavat teostensa kirjastolainoista.

Mitä viestintäsuunnittelijana työskentely meillä tarkoittaa?

Sanastossa viestintäsuunnittelija vastaa viestinnän ja markkinoinnin suunnittelusta, kehittämisestä ja toteutuksesta yhteistyössä viestintäpäällikön ja viestintäassistentin kanssa. Työskentelet tavoitteellisesti edistääksesi Sanaston näkyvyyttä, tunnettuutta, tekijänoikeusmyönteisyyttä Suomessa sekä Sanaston yhteiskunnallista vaikuttamistyötä. Pääset vaikuttamaan työsi sisältöön: saat vastuuta ja mahdollisuuksia kehittyä viestijänä. Samalla tukenasi on vahvasti yhdessä työskentelevä tiimi.

Vastuualueisiisi kuuluu erityisesti Sanaston ajankohtaisviestintä, vaikuttamisviestintä, sidosryhmäviestintä ja mediatyöhön osallistuminen. Vastaat myös Sanaston tapahtumatuotannosta esimerkiksi vuosittaisten kirjamessujen osalta. Yhdessä kehitämme mm. Sanaston visuaalista ilmettä ja viestintämateriaaleja.

Millaista tyyppiä etsimme?

Haemme ennen kaikkea työstään innostunutta ja varmaa viestinnän ammattilaista. Sinulla on tehtävään sopiva ylempi korkeakoulutus ja jo useampien vuosien kokemus viestinnän tehtävistä. Sinulla on ajantasainen osaaminen viestinnän ja markkinoinnin keinoista ja kanavista. Olet idearikas viestinnän tekijä: tartut uusiin mahdollisuuksiin ja otat sujuvasti vastuuta vaihtelevista työtehtävistä. Olet erinomainen kirjoittaja ja sinulla on visuaalista näkemystä sekä asiaankuuluva verkko- ja some-viestinnän osaaminen.

Sinulla on monipuoliset tietotekniset taidot ja omaksut uudet järjestelmät vaivattomasti. Hallitset graafiset prosessit ja vähintään kuvankäsittelyn ja taiton perusteet. Edellytämme erinomaista suomen kielen taitoa. Englanniksi töitä tehdään toisinaan, ja ruotsin osaamisesta on ehdottomasti etua.

Tehtävässä vaaditaan myönteistä asennetta, yhteistyökykyä ja määrätietoisuutta. Olet viestintätiimin aktiivinen jäsen ja jaat myös mielelläsi omaa osaamistasi muille. Sinulla on kykyä ymmärtää viestinnän merkitys suhteessa Sanaston strategiaan.

Näiden ominaisuuksien lisäksi etsimme tyyppiä, joka haluaa työskennellä luovan alan parissa ja sopii työyhteisöömme, jossa töitä tehdään kunnianhimoisesti mutta rennolla fiiliksellä. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia osaajia.

Miksi tulisit meille?

Sanastossa työskentely on merkityksellistä: teemme konkreettista työtä kotimaisen kirjallisuuden eteen. Haluamme auttaa työntekijöitämme kehittymään ja mahdollistamme kasvusi viestinnän tekijänä. Työajat ovat joustavat, ja toimivaan etätyökulttuuriin sekä henkilöstön hyvinvointiin panostetaan. Tiivis työyhteisömme koostuu noin kymmenestä eri alan ammattilaisesta, ja meillä on hyvä yhteishenki ja erinomainen henkilöstötyytyväisyys. Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa.

Miten haet meille?

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo palkkatoiveineen viimeistään 23.5.2021 sähköpostitse osoitteeseen maija.lielahti(a)sanasto.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa Sanaston viestintä- ja markkinointipäällikkö Maija Lielahti, +358 44 291 8610, maija.lielahti(at)sanasto.fi. Soittoajat: 7.5. klo 9–11 ja 18.5. klo 15–17.

Tutustu Sanastoon:  sanasto.fi  |  Facebook  |  Twitter  |  Instagram