Katsaus teknologianeutraalin lainauskorvauksen tilanteeseen

Kirjasta korvaus -kampanjasivullamme kertaamme vaikuttamistyön tapahtumia tähän asti ja avaamme sitä, miltä teknologianeutraalin lainauskorvauksen tilanne tällä hetkellä näyttää.

Sanasto on tehnyt pitkään vaikuttamistyötä, että myös e-kirjat ja e-äänikirjat saataisiin lainauskorvauksen piiriin. Tällä hetkellä Suomessa maksetaan lainauskorvausta ainoastaan fyysisistä lainoista.

Syksyllä 2021 vaikuttamistyön tueksi Sanasto käynnisti yhdessä sivistysvaliokunnan kanssa kirjallisuuskummitoiminnan, jossa kirjallisuuden tekijät ja päättäjät kohtaavat. Kirjallisuuskummeina toimii 18 kirjallisuuden tekijää. Kirjallisuuskummien keskeinen viesti päättäjille on ollut tarve saada teknologianeutraali lainauskorvaus, mutta kirjallisuuden tekijöiden ja päättäjien välisissä kohtaamisissa on keskusteltu myös muista kirja-alan ajankohtaisista aiheista.

Kirjasta korvaus -sivusto on avattu Sanaston vaikuttamistyön tueksi. Kampanjasivuillamme julkaistussa artikkelissa pääset kertaamaan vaikuttamistyömme tapahtumia ja ajankohtaisia kuulumisia sekä sitä, miltä teknologianeutraalin lainauskorvauksen tilanne tällä hetkellä näyttää. Artikkelin pääset lukemaan tästä.