Kirjailijoita ja kääntäjiä juhlitaan kirjastoissa ©-DAY:n kunniaksi

Tiedote 13.3.2020: Sanasto on päättänyt siirtää ©-DAYkirjastokiertueen kokonaisuudessaan toiseen ajankohtaan varotoimenpiteenä koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Haluamme toimia vastuullisesti ja minimoida riskit. Tiedotamme uudesta ajankohdasta myöhemmin! 

Mitä tarvitaan kirjan syntymiseen ja mikä mahdollistaa kirjallisuuden tekemisen Suomessa? Yhteensä 17 kirjallisuuden tekijää vastaa kysymyksiin ©-DAY:n kunniaksi – tekijöitä tavataan kirjastoissa ympäri maata.

Jokaisen kirjan takana on tekijä. Heidän työnsä lohduttaa, ilahduttaa, kehittää ja luo hyvinvointia. Lukemalla voimme matkustaa paikkoihin, joihin emme muuten pääsisi. Mutta mitä tarvitaan kirjan syntymiseen ja tekijäksi kasvamiseen? Mikä mahdollistaa kirjallisuuden tekemisen Suomessa ja miten tekijänoikeudet liittyvät asiaan?

Näihin kysymyksiin vastaa 17 kotimaista kirjallisuuden tekijää: joukossa muun muassa kirjailijat Juha Itkonen, Salla Simukka, Monika Fagerholm, Katarina Vuori sekä suomentaja Laura Jänisniemi. Tekijöitä tavataan kirjastoissa ympäri Suomen huhtikuun aikana. Mukana on niin runoilijoita, historioitsijoita kuin lastenkirjailijoita.

Tekijänoikeuspäivä ©-DAY 25.4. on luovan alan tekijöiden juhlapäivä. Sen kunniaksi kirjallisuuden tekijöitä juhlitaan ja tavataan kirjastoissa tekijänoikeuspäivän alla. Kirjastokiertueen järjestää kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto, joka vastaa Suomessa lainauskorvausten tilittämisestä kirjailijoille ja kääntäjille. Kiertue järjestetään yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa.

Tule tapaamaan kirjallisuuden tekijöitä

Mikä ©-DAY?
Uudistunut tekijänoikeuspäivä eli ©-DAY 25.4.2020 kokoaa vihreän värin eri sävyjen alle kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat tahot. ©-DAY tuo näkyville luovan työn tekijät ja heidän työnsä arvon. Muun muassa lehdissä, museoissa, televisiossa, taidenäyttelyissä ja kirjastoissa näkyvä vihreä väri kuvaa sitoutumista vastuulliseen toimintatapaan nyt ja tulevaisuudessa. Lue lisää: cday.fi

Lainauskorvaus
Tiesitkö, että kirjailijat ja kääntäjät saavat lainauskorvausta, kun heidän teoksiaan lainataan kirjastoista? Voimme siis hyvällä omallatunnolla lainata teoksia, ja tekijät saavat korvauksen työstään. Lue lisää: lainauskorvaus.fi