Kirjojen Suomi juhlistaa monimuotoista suomalaista kirjallisuutta

Sanasto on mukana laajassa Kirjojen Suomi -hankkeessa Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Hankkeelle on myönnetty Suomi 100 -ohjelman virallinen kumppanistatus. Hankkeen tavoitteena on juhlistaa monimuotoista suomalaista kirjallisuutta sekä esitellä erityisesti vanhempia teoksia suurelle yleisölle.

Yleisradio tuottaa osana hanketta laajan kirjallisuusohjelmiston, jossa esitellään 101 kaunokirjallista teosta, yksi kultakin itsenäisyyden juhlavuodelta. Teokset on valinnut Yleisradion kirjallisuustoimitus. Kansalliskirjasto digitoi valitut teokset ja tarjoaa ne vuoden aikana yleisön luettavaksi Kansalliskirjaston verkkokirjaston kautta rajatuksi laina-ajaksi. Teoksia ei kuitenkaan voi tallentaa, kopioida tai tulostaa. Verkkokirjastoon pääsee 3.1.2017 alkaen osoitteen kansalliskirjasto.fi/suomi100 kautta.

Teosten käytöstä kerättävät tekijänoikeuskorvaukset tilitetään tekijöille Sanaston kautta. Sanasto hallinnoi opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä sopimuslisenssiä, joka koskee kirjallisuuden käyttöä kirjastoissa, arkistoissa ja museoissa. Sopimuslisenssi tarjoaa käyttäjälle yksinkertaisen mahdollisuuden käyttää kirjallisuutta laajoissa kokonaisuuksissa ja suorittaa korvaukset keskitetysti sopimuslisenssijärjestön kautta.

Lisätietoja:

Anne Salomaa, toiminnanjohtaja, Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto
p. 050 366 6110

Juha Pihlajaniemi, lakimies, Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto
p. 040 701 2457

yle.fi/kirjojensuomi