Lainauskorvausten tilitys lähestyy

Kuvituskuva kolme kirjapinoa.

Sanaston vuoden suurin tilitys koittaa pian. Joulukuun tilityksessä maksetaan ensimmäiset lainauskorvaukset vuoden 2020 kirjastolainoista.

Lainauskorvaukset maksetaan tiistaina 7.12.

Joulukuun tilityksen maksupäivä on tiistai 7.12. Asiakkaamme voivat tiedustella joulukuun korvaussuummaansa etukäteen Sanaston asiakaspalvelusta. Huomaathan, että asiakaspalvelussamme voi olla ajoittain ruuhkaa. Korvaussummansa voi käydä tarkistamassa myös Sanaston messuosastolla Turun ja Helsingin Kirjamessuilla.

Vuoden 2020 lainoista maksetaan lainauskorvausta 32 senttiä per laina. Lainakohtainen korvaus on hieman edellisvuosia suurempi. Koronan takia kirjastot olivat osin suljettuna vuoden 2020 aikana, ja vuoden kokonaislainamäärä on noin viidenneksen pienempi kuin tavanomaisesti. Lainauskorvausta jaetaan kuitenkin kokonaisuudessaan yhtä suuri potti kuin aiemmin, joten lainakohtainen korvaus on tällä kertaa hieman suurempi.

Tarkista teosluettelo ja yhteystiedot 1.11. mennessä

Kirjallisuuden tekijä, pidäthän tietosi ajan tasalla: muuttuneet pankki-, yhteys- tai teostiedot tulee päivittää oma.sanasto.fi-palveluun 1.11. mennessä, jotta muutokset ehtivät joulukuun tilitykseen.

Tarkista myös Sanastolle toimitettu veroprosenttisi oma.sanasto.fi-palvelusta. Huom! Verokorttia ei tarvitse erikseen toimittaa Sanastoon. Toimita verokortti meille vain siinä tapauksessa, että sinun täytyy muuttaa oma.sanasto.fi-palvelussa näkyvää veroprosenttiasi.

Jos olet liittynyt Sanastoon kuluvan vuoden aikana, sinun tulee toimittaa verokortti Sanastoon tämän vuoden osalta – jatkossa saamme verotiedon verottajalta. Jos asut vakituisesti ulkomailla, sinun tulee toimittaa verokortti Sanastoon vuosittain.

Verokorttien lähetys: sähköpostitse [email protected] ja postitse osoitteeseen Korkeavuorenkatu 30 A, 5. krs, 00130 Helsinki.

Etkö vielä ole rekisteröitynyt Sanastoon? Se kannattaa tehdä nyt!

Oletko kirjoittanut tekstiä teokseen, jota voi lainata Suomen yleisistä tai korkeakoulukirjastoista? Jos et ole vielä Sanaston asiakas, kannattaa rekisteröityä 1.11. mennessä, niin ehdit mukaan joulukuun tilitykseen. Uudet asiakkaat voivat saada korvauksia takautuvasti kolmelta vuodelta. Sanaston asiakkaaksi voi rekisteröityä verkkopankkitunnuksilla oma.sanasto.fi-palvelussa. Asiakkuus on maksuton.

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 10–15.
Puh. +358 (0)9 5629 3300
info[at]sanasto.fi