Nimityksiä Sanastossa

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston lakimieheksi on nimitetty OTM, VTK Mari Wallgren. Wallgren on aloittanut tehtävässään 8.1.2018. Wallgren osallistuu erityisesti Sanaston vaikuttamistyöhön. Lisäksi hän vastaa yhdessä lakimies Juha Pihlajaniemen kanssa Sanaston oikeudellisesta neuvonnasta. Aikaisemmin Wallgren on toiminut mm. lakimiehenä Suomen tietokirjailijat ry:ssä sekä lakitiedon tuotepäällikkönä Edita Publishing -kustantamossa.

– Olen todella iloinen siitä, että olemme saaneet tiimiimme toisen lakimiehen, jolla on vahva osaaminen ja tuntemus kirja-alalta, sanoo Sanaston toiminnanjohtaja Anne Salomaa.

Salomaa muistuttaa, että käynnissä olevan EU:n tekijänoikeuslainsäädäntötyön myötä vaikuttamistyön tarve on kasvanut merkittävästi ja on tärkeää, että Sanastolla on riittävä valmius reagoida ajankohtaisiin asioihin myös sen saralla.

Sanaston tilityssuunnittelijaksi puolestaan on nimitetty Linda Sundström, joka on aloittanut tehtävässään 11.1.2018. Sundströmin vastuulla on tekijänoikeuskorvausten kerääminen ja tilittäminen sekä korvaukseen oikeutettujen tekijöiden tavoitteleminen. Aikaisemmin Sundström on työskennellyt järjestösihteerinä Lihastautiliitto ry:ssä ja taloushallinnon tehtävissä Yhteiskunta‑alan korkeakoulutetut ry:ssä.

– On erinomaista, että Lindan kaltainen taloushallinnon asiantuntija pääsee vahvistamaan tilitysosastoamme. Riittävä henkilöstöresurssi takaa sen, että tilitykset toimivat sujuvasti ajallaan, toteaa Salomaa.

Tiesitkö tämän?

Sanasto tarjoaa oikeudellista neuvontaa kirjallisuuden tekijänoikeuksiin sekä jälkikäyttöön liittyvissä asioissa.

lakimies Juha Pihlajaniemi, [email protected]
lakimies Mari Wallgren, [email protected]

Kustannussopimuksiin ja teoksen julkaisemiseen liittyvissä oikeudellisissa asioissa neuvovat Sanaston jäsenjärjestöt.