Sanasto hakee toiminnanjohtajaa

Kynää pitelevä käsi ja pöydällä pino papereita, joissa käsinkirjoitettua tekstiä.

Sanasto on vuonna 2005 perustettu kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö, jonka tehtävänä on edistää kirjallisuuden tekijöiden oikeuksia sekä tukea Suomessa julkaistun kirjallisuuden toimintaedellytyksiä. Sanasto edustaa 15 000 kirjailijaa ja kääntäjää, joille yhdistys kerää ja tilittää tekijänoikeuskorvauksia.

Sanasto hakee nyt

Toiminnanjohtajaa

puolustamaan ja edistämään kirjallisuusalan ammattilaisten oikeuksia yhdessä kymmenen hengen itseohjautuvan asiantuntijaorganisaatiomme kanssa. 

Toiminnanjohtajanamme vastaat hallituksen ohjeistuksen mukaisesti yhdistyksen hallinnosta ja kehittämisestä sekä sen tavoitteiden saavuttamisesta. Johdat toimiston osaavia asiantuntijoita modernilla johtamisotteella empaattisesti ja välittäen, samalla tilaa antaen ja toimintamalleja yhdessä kehittäen. Teet aktiivisesti yhteistyötä alan muiden toimijoiden kanssa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Avaat ovia, rakennat verkostoja ja käyt dialogia tekijänoikeuksista muun muassa poliittisten päätöksentekijöiden kanssa.

Etsimme toiminnanjohtajaksi yhteistyökykyistä henkilöä, jolla on aito kiinnostus kirjallisuusalan kehittämiseen ja edunvalvontaan. Tehtävässä menestyminen edellyttää ylempää, mielellään juridista, korkeakoulututkintoa tai vahvaa aiempaa kokemusta tekijänoikeuksien edistämisestä ja valvomisesta. Tehtävässä menestyminen edellyttää niin ikään kokemusta vaativista neuvottelutilanteista sekä hallinnollisista tehtävistä ja asiantuntijoiden johtamisesta.

Toiminnanjohtajanamme toimit Sanaston edustajana median suuntaan, joten erinomaiset viestintä- ja mediataidot ovat menestymisen kannalta välttämättömiä. Kirjoitat asiantuntijatekstit sujuvasti. Ymmärrys kirjallisuusalan toimintaympäristöstä ja sen jatkuvasta muutoksesta tai vahva kiinnostus niitä kohtaan edesauttavat tehtävässä menestymistä. Tehtävän viestintäpainotteisuuden ja kansainvälisyyden vuoksi sinun tulee hallita sujuvasti suomen ja englannin kieli sekä suullisesti että kirjallisesti. Kaksikielisessä yhdistyksessämme ruotsin kielen taito on etu, mutta ei ehdoton vaatimus.

Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden toimia kirjallisuusalan ammattilaisten puolustajana kansainvälisessä toimintakentässä. Tukenasi on asiantunteva ja työhönsä sitoutunut toimiston henkilökunta. Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, aktiivisuus ja asiantuntevuus, joiden varaan odotamme myös sinun rakentavan oman johtajuutesi.

Kiinnostuitko? Lisätietoja tehtävästä antaa Arespartnersin konsultti Johanna Lipponen, p. 044 738 8988, tavoitettavissa keskiviikkona 17.8. klo 11–12 ja tiistaina 23.8. klo 9–10. 

Jätä hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoivomuksesi Arespartnersin avoimien työpaikkojen kautta viimeistään sunnuntaina 28.8.2022.

Tutustu Sanastoon:  sanasto.fi  |  Facebook  |  Twitter  |  Instagram