Sanasto mukana luovien alojen keskustelussa SuomiAreenalla

Moni tuntee Suomen Sibeliuksesta, pelituotteista, designista ja laadukkaasta opetuksesta. Piileekö luovuudessa löytämätöntä potentiaalia, mahdollisuuksia satavuotiaan Suomen menestykseen tulevien vuosikymmenien aikana?

Entä millaiselta näyttää tulevaisuuden työelämä – onko luovan työn tekeminen ja kulttuurin tuottaminen mahdollista Suomessa? Mitä tekijänoikeudet tarkoittavat luovan työn tekijöille?

Luovien alojen järjestöt järjestävät SuomiAreenalla Porissa ajankohtaisen keskustelutilaisuuden keskiviikkona 12.7. Keskustelemassa ovat laulaja-lauluntekijä Saara Aalto, tulevaisuustutkija Ilkka Halava, neurologi, dosentti, kirjailija Markku T. Hyyppä, sanoittaja, laulaja, näyttelijä Kaija Kärkinen, Tilastokeskuksen erikoistutkija Anna Pärnänen, kirjailija Peter Sandström, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Sa­volainen, kulttuuriministeri Sampo Terho ja professori, tanssitaiteilija Jorma Uotinen.

Keskustelun juontajana toimii MTV Uutisten toimituspäällikkö Tomi Einonen.

Tilaisuuden aiheita ovat luovien alojen tulevaisuus, yrittäminen ja yrittäjyys sekä taiteen ja kulttuurin vaikutukset ihmisten hyvinvointiin yhteiskunnassa.

Keskustelutilaisuuden Suomi 100! Luovuus 1 000! – Avaimet menestykseen järjestävät tekijänoikeusjärjestöt Gramex, Kopiosto, Sanasto ja Teosto sekä Suomen freelan­ce-journalistit, Suomen Journalistiliitto ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto.

Luovuudesta kasvua ja hyvinvointia

Luovat alat työllistävät Suomessa nykyisin lähes Turun asukasluvun verran ihmisiä ja kulttuurille on kysyntää. Luovan työn tekijöitä ovat esimerkiksi musiikin, elokuvien, kirjallisuuden, journalismin ja tanssitaiteen ammattilaiset. Euroopassa luovat alat ovat peräti kolmanneksi suurin työllistäjä.

Luovan työn rinnalla suuri osa suomalaisista saa luovuudesta hyvinvointia ja nauttii kulttuurista vapaa-ajallaan ja harrastuksissa. Tutkimusten mukaan kulttuuri tuo lisää ikävuosia ja kasvattaa hyvinvointia. Miten luovuuden saisi osaksi mahdollisimman monen arkea?

Tilaisuus on kaikille avoin

Luovien alojen paneeli järjestetään SuomiAreenalla Porissa keskiviikkona 12.7. klo 15.15–16.30 Kauppakeskus Puuvillassa (Siltapuistonkatu 14). Tilaisuus on kaikille avoin, mutta sitä voi seurata myös striimattuna netistä. Keskusteluun voi osallistua somessa tunnisteilla #LuovatAlat ja #suomiareena.