Sanasto syksyn 2023 kirjamessuilla

Syksyn kirjamessut lähestyvät kovaa vauhtia. Sanaston osaston löydät sekä Turun (osasto A/48) että Helsingin (6k60) messuilta.

Kirjallisuuden tekijät voivat messuosastollamme muun muassa rekisteröityä Sanastoon ja saada tiedon joulukuussa tilitettävistä korvauksistaan. Osastolla vieraileva voi myös osallistua tekijänoikeusvisailuun ja saada mukaansa Sanasto-kangaskassin. Tule siis messuille kysymään tekijänoikeuksista ja tapaamaan henkilökuntaamme!

Sanasto on messujen yhteydessä mukana Suunnista kirjaan -tapahtumassa, joka kokoaa tuhannet koululaiset ja toisen asteen opiskelijat Turun ja Helsingin messuille.

Sanaston ohjelmat messuilla

Helsingin Kirjamessut

Päättäjät kirjailijoiden tentissä, 26.10. klo 16.30–17, Helsingin Kirjamessut, Hakaniemi-lava

Sanaston ja Suomen Kirjailijaliiton paneelissa kirjailijat tenttaavat kansanedustajia. Nouseeko lainauskorvaus pohjoismaiselle tasolle? Toteutuuko kirjallisuuspoliittinen ohjelma? Miten edustajat aikovat pitää huolta kotimaisen kirjallisuuden nykytilasta ja tulevaisuudesta? Tuliko vaalien aikaan luvattua jotakin liikaa?

Kansanedustajia tenttaamassa kirjailijat Ville Hytönen, Riina Katajavuori ja Vilja-Tuulia Huotarinen. Keskustelua moderoi toimittaja Alma Onali.

Helsingin Kirjamessut 26.–29.10.2023

Mennyt: Turun Kirjamessut

Puolueet kirjailijoiden tentissä, 30.9. klo 14–14.45. Turun Kirjamessut, auditorio.

Sanaston ja Suomen Kirjailijaliiton paneelissa kansanedustajia pääsevät tenttaamaan kirjailijat itse. Tuliko vaalien aikaan jotain luvattua liikaa? Entä miltä näyttää kirja-alan yhteiskunnallinen ulottuvuus ja mahdollisuudet edistää kirja-alan kasvua?

Kansanedustajia tenttaavat kirjailijat Virpi Hämeen-Anttila, Salla Simukka, Ville-Juhani Sutinen, Karo Hämäläinen. Keskustelua moderoi toimittaja Alma Onali.

Lainaa kirjallisuuden tekijä! 30.9. klo 16–16.45 Turun Kirjamessut, Jukola-sali

Sanasto tuo messuille elävän kirjaston, josta messukävijä voi lainata kirjallisuuden tekijän 5 minuutin juttutuokiota varten. Lainattavissa on sekä kirjailijoita että kääntäjiä, osa lainattavista tekijöistä puhuu myös ruotsia. Keskustelun tueksi on tarjolla valmiita keskustelukortteja suomeksi ja ruotsiksi, mutta paikalle voi tulla myös omien kysymysten kanssa. Tilaisuutta fasilitoi kaksi Sanaston työntekijää.

Mukana ohjelmassa Sami Hilvo, Johanna Holmström, Laura Jänisniemi, Juha Kauppinen, Peter Sandström, Dess Terentjeva, Pekka Tuomisto ja Tiina Raevaara

Turun Kirjamessut 29.9.–1.10.2023