Sanasto syksyn 2023 kirjamessuilla

Syksyn kirjamessut lähestyvät kovaa vauhtia. Sanaston osaston löydät sekä Turun (osasto A/48) että Helsingin (6k60) messuilta.

Kirjallisuuden tekijät voivat messuosastollamme muun muassa rekisteröityä Sanastoon ja saada tiedon joulukuussa tilitettävistä korvauksistaan. Osastolla vieraileva voi myös osallistua tekijänoikeusvisailuun ja saada mukaansa Sanasto-kangaskassin. Tule siis messuille kysymään tekijänoikeuksista ja tapaamaan henkilökuntaamme!

Sanasto on messujen yhteydessä mukana Suunnista kirjaan -tapahtumassa, joka kokoaa tuhannet koululaiset ja toisen asteen opiskelijat Turun ja Helsingin Kirjamessuille.

Sanastolla ohjelmaa messuilla

Turun kirjamessut

Puolueet kirjailijoiden tentissä, 30.9. klo 14–14.45. Turun kirjamessut, auditorio.

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston ja Suomen Kirjailijaliiton paneelissa kansanedustajia pääsevät tenttaamaan kirjailijat itse. Tuliko vaalien aikaan jotain luvattua liikaa? Entä miltä näyttää kirja-alan yhteiskunnallinen ulottuvuus ja mahdollisuudet edistää kirja-alan kasvua?

Kansanedustajia tenttaavat kirjailijat Virpi Hämeen-Anttila, Salla Simukka, Ville-Juhani Sutinen, Karo Hämäläinen. Keskustelua moderoi toimittaja Alma Onali.

Lainaa kirjallisuuden tekijä! 30.9. klo 16–16.45 Turun kirjamessut, Jukola-sali

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto tuo messuille elävän kirjaston, josta messukävijä voi lainata kirjallisuuden tekijän 5 minuutin juttutuokiota varten. Lainattavissa on sekä kirjailijoita että kääntäjiä, osa lainattavista tekijöistä puhuu myös ruotsia. Keskustelun tueksi on tarjolla valmiita keskustelukortteja suomeksi ja ruotsiksi, mutta paikalle voi tulla myös omien kysymysten kanssa. Tilaisuutta fasilitoi kaksi Sanaston työntekijää.

Mukana ohjelmassa Sami Hilvo, Johanna Holmström, Laura Jänisniemi, Juha Kauppinen, Peter Sandström, Dess Terentjeva, Pekka Tuomisto ja Tiina Raevaara.

Nähdään messuilla!

Turun kirjamessut 29.9.–1.10.2023
Helsingin kirjamessut 26.–29.10.2023