Suomi elää luovuudesta -kampanjassa jo 4 500 tukijaa

Huippunimet mukana vetoamassa alan arvostuksen puolesta 

Suomi elää luovuudesta” -kampanjassa on jo mukana 4 496 nimekästä luovan työn tekijää ja kansalaista. Kesäkuun toisen viikon alkuun asti kampanja haastaa mukaan vetoamaan luovan työn arvostuksen puolesta: luovat alat ovat Suomelle kestävä kasvun mahdollisuus ja kansainvälisesti merkittävä elinkeino.  Allekirjoittajat vaativat, että alaan kohdistuneet leikkaukset käännetään investoinneiksi.

Kampanjan vetoomuksen allekirjoittajina toimivat luovan työn tekijät kaikilta kulttuurin alueilta. Allekirjoittajien joukossa on vaikuttava joukko tunnettuja kasvoja, mukana ovat muun muassa:

M.A. NumminenErja LyytinenSuvi Teräsniska
Mika KaurismäkiAntti TuuriMr. Lordi
Erika VikmanLeena Lehtolainen Rinneradio
Atso AlmilaEdu KettunenBenjamin
Virve RostiEppu NuotioRaimo O Niemi
Pauli HanhiniemiTomi MetsäketoNanna Susi
Susanna MälkkiRaakel LignellPetri Laaksonen
Mari MantelaJuha ItkonenDxxxa D
Eija-Liisa AhtilaSeidi HaarlaJesse Kaikuranta
Jenni ToivoniemiPopedaAnni Kytömäki
Selja AhavaEicca ToppinenKari Hotakainen
Hannaleena Heiska Olavi UusivirtaAntti Auvinen

Kuka tahansa luovan työn tekijä on tervetullut allekirjoittamaan vetoomuksen. Myös kuka tahansa kansalainen voi osoittaa tukensa vetoomukselle kampanjan sivuilla https://cday.fi

Kari Hotakainen kertoo, miksi lähti kampanjaan mukaan:

”Kirjailijan työ vaatii huomattavaa pitkäjänteisyyttä ja kurinalaisuutta. Ylipäätään korona-aika on osoittanut, että luovan akan työskentelyä ei pidetä juuri minään, ainakaan oikeana työnä. Silti luova ala työllistää Suomessa ihmisiä siinä missä metsäteollisuuskin”, Hotakainen sanoo.

Kampanjan järjestää Tekijänoikeusakatemia ry, johon kuuluvat mm. Teosto, Kopiosto, Gramex, Kuvasto ja Sanasto. Käytännön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Kreab ja Helsinki 14.