Syyskuun tilitys: Sanasto jakoi tekijänoikeuskorvauksia yli 50 000 euroa

Euron kuvake

Sanaston syyskuun tilityksessä tekijöille maksettiin korvauksia yhteensä 51 947,63 euroa. Korvauksia maksettiin 252 kirjallisuuden tekijälle ja edesmenneen tekijän edunsaajalle.

Pääosa tilityksistä koostui kirjallisuuden radio- ja televisiokäytön korvauksista. Lisäksi tilitettiin julkaisukorvauksia sekä korvauksia kirjallisuuden julkisesta esittämisestä. Julkaisukorvauksia maksettiin runojen ja tekstikatkelmien käytöstä uusissa julkaisuissa (mm. runoantologioissa ja oppikirjoissa) sekä tapahtumamateriaaleissa.

Maksusuoritukset näkyvät tileillä keskiviikkona 5.9.2018. Kaikille tässä tilityksessä korvauksia saaneille on lähetetty postitse laskelma, josta selviävät tarkemmat henkilökohtaiset korvaustiedot.

Kirjallisuuden tekijä, muista päivittää omat tietosi ennen lainauskorvaustilitystä

Sanastolla on vuodessa neljä tilitystä, ja niissä maksettavat korvauslajit vaihtelevat. Suurin on vuoden viimeinen tilitys, jolloin maksetaan lainauskorvauksia edellisen vuoden kirjastolainoista. Muistutamme tekijöitä täydentämään omat tietonsa oma.sanasto.fi-verkkopalvelussa joulukuun tilitystä varten. Viimeinen päivä teostietojen ja yhteystietojen päivittämiseen on 2.11.2018.
Jos et ole vielä Sanaston asiakas, muistathan rekisteröityä oma.sanasto.fi-palveluun hyvissä ajoin ennen tilitystä!

Käyttölupapyynnöt Sanastoon

Kirjallisuuden tekijä, tiesithän, että asiakkaanamme voit ohjata lupapyynnöt Sanastoon, kun kyse on teostesi jälkikäytöstä?

Sanasto myöntää käyttölupia kirjallisuuden julkiseen esittämiseen, tv- ja radiokäyttöön sekä tekstikatkelmien julkaisemiseen osana uusia julkaisuja, tapahtumamateriaaleja tai kortteja. Luvat on helppo hakea kerralla yhdestä paikasta: Sanasto laskuttaa luvat ja maksaa korvaukset tekijöille. Tutustu Sanaston lupavalikoimaan.