TET-harjoittelussa tutustumassa kirjallisuuden tekijänoikeuksien edistämiseen

Tällä viikolla Sanastolla on ollut TET-harjoittelussa Elle, joka päätyi Sanastolle TET-harjoitteluun meillä työskentelevän tuttavansa kautta. Tässä blogikirjoituksessa Elle kuvailee TET-viikkoaan Sanastolla.

Sanastolla on monia erilaisia työtehtäviä, joihin olen päässyt tutustumaan, jonka takia TET-viikosta on vaikeaa sanoa yhtä kiinnostavinta asiaa. Olen päässyt kokeilemaan ja seuraamaan monia erilaisia työtehtäviä esimerkiksi viestinnän puolella. Olen muun muassa ollut mukana postittamassa Sanaston asiakkaille kirjeitä. Olen viikon aikana saanut tietoa Sanaston kirjallisuuskummitoiminnasta ja olen myös saanut hoitaa kummiprojektiin liittyviä työtehtäviä.

Olen oppinut paljon erilaista viikon aikana. Olen saanut ymmärryksen yleisesti toimistolla työskentelystä sekä yksittäisistä työtehtävistä. Olen päässyt näkemään kuinka kaikki eri työntekijät eri työtehtävissä muodostavat toimivan työyhteisön.

Yllättävin asia viikon aikana on ollut se, kun pääsin tapaamaan tietokirjailija Anna Kortelaisen keskiviikkoaamuna työpaikan yhteisellä aamiaisella. Se oli minulle ensimmäinen kerta kun tapasin jonkun, joka kirjoittaa ammatikseen.

Näin yläkoululaisena minun on vaikea vielä sanoa, mitä haluaisin tehdä työkseni, mutta tämä viikko on ehdottomasti lisännyt kiinnostusta työskentelystä esimerkiksi kirjallisuuden tai jopa kirjailijoiden tekijänoikeuksien parissa.  

On ollut mahtavaa päästä näkemään, miten Sanaston toimistolla työskennellään. Sanastolla on hyvä työyhteisö ja työntekijät huomioivat aina toisensa. Työntekijät Sanastolla ovat olleet avuliaita ja ystävällisiä ja se on ehdottomasti tehnyt viikostani paremman. Tämä kokemus on ollut ainutlaatuinen, ja minulla on käynyt hyvä tuuri, että sain näin hyvän TET-harjoittelun.

Teksti: TET-harjoittelija Elle