Vinkit Helsingin Kirjamessuille

Helsingin Messukeskus täyttyy jälleen kirjoista sekä antoisista puheenvuoroista ja keskusteluista, kun Helsingin Kirjamessuja vietetään torstaista sunnuntaihin (25.–28.10.). Poimimme yhden ohjelmatärpin jokaiselle messupäivälle. Tervetuloa piipahtamaan ja visailemaan myös Sanaston messuosastolle 6e80!

Torstai 25.10.

Töölö-lava klo 15.00–15.30: Suomennos-slam
Suomennos-slam on jo tutuksi tulleen poetry slamin käännösvariantti. Kääntäjät Heikki Karjalainen ja Tuomas Nevanlinna ovat suomentaneet etukäteen saman englanninkielisen tekstin, jota he perustelevat juontajan johtamassa keskustelussa. Juontajana kulttuuritoimittaja Pietari Kylmälä. Slamin järjestää Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto. Tutustu Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton muuhun messuohjelmaan.

Perjantai 26.10.

Töölö-lava klo 15.00−15.30: Missä kirja-alalla mennään?
Kirja-alan ajankohtaisesta tilanteesta keskustelevat Gummerus Kustannuksen toimitusjohtaja Anna Baijars, Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson ja Suomen Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho. Haastattelijana Suomen tietokirjailijat ry:n viestintäpäällikkö Anne Rutanen. Tilaisuuden järjestävät Suomen Kustannusyhdistys ja Suomen tietokirjailijat ry. Tutustu Suomen tietokirjailijat ry:n muuhun messuohjelmaan.

Lauantai 27.10.

Töölö-lava klo 11:30–12:00 Suomen Kirjailijaliitto esittää: Puhutaan rahasta
Mistä kirjailijan tulot muodostuvat? Mitä Suomen Kirjailijaliiton tutkimus kirjailijoiden taloudellisesta tilanteesta (2018) kertoo kirjailijoiden toimeentulosta? Millaisia ovat puolueiden kulttuuripoliittiset tavoitteet ja miten ne vaikuttavat kirjailijoiden työskentelymahdollisuuksiin? Kirjailijaliiton puheenjohtaja Sirpa Kähkösen kanssa rahasta puhuvat sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala (kesk.), kansanedustaja Silvia Modig (vas.) sekä kirjailija Jarmo Stoor. Tutustu Suomen Kirjailijaliiton muuhun messuohjelmaan.

Sunnuntai 28.10.

Kallio-lava klo 16–16.30: Lukeminen aktivismina
Voiko kirjoilla muuttaa maailmaa? Lukutaitofoorumin ja KirjaKallion keskustelu lukemisesta ja vaikuttamisesta. Mukana Juha Itkonen ja Aleksis Salusjärvi, haastattelijoina Kallion lukiolaiset.

Olemme mukana Helsingin Kirjamessuilla

Tervetuloa Sanaston messuosastolle!

Tervetuloa Sanaston messuosastolle osallistumaan tekijänoikeusvisailuun sekä tapaamaan henkilökuntaamme. Kirjallisuuden tekijöille tarjoamme messuilla mm. mahdollisuuden tarkistaa, paljonko on saamassa lainauskorvauksia joulukuussa.

Sanasto on messuilla mukana myös koululaisten ja opiskelijoiden kirjasuunnistuksessa. Suunnista kirjaan -tapahtuma kokoaa 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa Helsingin Kirjamessuille.

Nähdään messuilla! Osastomme on 6 E 80.