Virpi Hämeen-Anttila Sanaston puheenjohtajaksi

Virpi Hämeen-Anttila on valittu Sanaston uudeksi puheenjohtajaksi. Puheenjohtajakausi on kaksivuotinen ja alkaa vuodenvaihteessa. Hämeen-Anttila on tunnettu paitsi kirjailijana, myös kääntäjänä, kuvittajana ja tutkijana. Hän on ollut myös aktiivisesti mukana Sanaston Kirja elää -kampanjassa, jonka tavoitteena on saada Suomen lainauskorvausmäärärahaa korotettua pohjoismaiselle tasolle.

”Suomalaisen kulttuurin tukipilari on elävä kirjallisuus. Sen vaaliminen kirjailijoiden toimeentuloa ja oikeuksia puolustamalla on minulle sydämenasia. Tartunkin innostuneena uuteen toimeeni Sanastossa, joka on tehnyt jo lyhyessä ajassa paljon tekijöiden ja lukijoiden hyväksi”, Hämeen-Anttila toteaa. ”Työtä riittää edelleen etenkin lainauskorvauksen nostamisessa tasolle, jota ei tarvitsisi hävetä. Mutta työtä on hyvä tehdä hyvässä seurassa, uskoen samoihin päämääriin ja keinoihin.”

Hämeen-Anttila seuraa tehtävässään tietokirjailija Paavo Ahosta, joka jatkaa Sanaston hallituksen jäsenenä. Muut hallituksen jäsenet ovat vuonna 2012 Mary-Ann Bäcksbacka, Jaakko Kankaanpää, Mari Koskinen ja Suvi Oinonen.

Lisätietoja:

Virpi Hämeen-Anttila, Sanaston puheenjohtaja 1.1.2012 alkaen, p. 040 536 7101
Anne Salomaa, Sanaston toiminnanjohtaja, p. 050 366 6110