Lupapalvelut museoille ja näyttelyjärjestäjille

Kädet pitelevät avoinna olevaa kirjaa.

Sanasto myöntää tarvittavat luvat runojen ja tekstikatkelmien painattamiseen tapahtumamateriaaleihin tai näytteille asettamiseen osana näyttelyä. Lupakaupasta hankit luvat sutjakasti ja kohtuuhintaan. 

Kirjalliset tekstit tarjoavat upeaa sisältöä museoille: runolla voi elävöittää näyttelyä ja romaanikatkelmalla piristää näyttelyjulkaisua. Sanaston Lupakaupasta hankit kirjallisuuden käyttöluvat sutjakasti ja kohtuuhintaan. Edustamme yli 10 000 suomalaista kirjailijaa ja kääntäjää.

Myönnämme kirjallisuuden käyttöluvat kirjailijoiden ja kääntäjien puolesta, laskutamme lupakorvaukset ja maksamme ne niille tekijöille, joiden teoksia on käytetty. Näin kirjallisuuden tekijät saavat asianmukaisen korvauksen tekemästään työstä.

Sanaston myöntämien näyttely- ja julkaisulupien hinta määräytyy yleisömäärän, painosmäärän ja teosmäärän perusteella.

Esimerkkihinnat:

Näyttelylupa:
Runo näyttelyssä (9 kk)
Kävijämäärä alle 2 000 hlöä = alk. 30 € + alv. 10 %

Julkaisulupa:
Runo käsiohjelmassa
painos 100 kpl = 30 € + alv. 10 %

Mikäli tekstin tekijänoikeus on rauennut, lupaa ei luonnollisesti tarvita. Tekijänoikeus on voimassa tekijän eliniän ja 70 vuotta hänen kuolinvuotensa päättymisestä.

Kokonaisten teosten tai teoskokonaisuuksien uudelleenjulkaisuun Sanasto ei myönnä lupia. Emme myönnä lupia myöskään teosten muunteluun, vaan siihen tulee saada lupa suoraan kirjallisuuden tekijältä tai oikeudenhaltijalta.

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa lupahankintoihin liittyvissä kysymyksissä!

Lue lisää

Lupakauppa ja hinnasto

Kirjallisuuden tekijänoikeudet pähkinänkuoressa 

Sitaattioikeus eli miten tekstiä saa lainata