Sanaston lupapalvelut kustantajille

Sanasto myöntää tarvittavat luvat runojen ja tekstikatkelmien julkaisuun osana uutta teosta, esimerkiksi äidinkielen oppikirjassa tai runoantologiassa. Lupakaupasta hankit luvat nopeasti ja kohtuuhintaan.

Runo lastenkirjaan, novellipätkä oppikirjaan tai aiheeseen sopiva romaanikatkelma tietokirjaan – kirjailijoiden tuotanto tarjoaa laadukasta sisältöä uusiin teoksiin. Sanaston kautta kustantaja voi hankkia luvat tekstien käyttöön keskitetysti ja vaivatta. Edustamme yli 10 000 suomalaista kirjailijaa ja kääntäjää.

Sanaston lupakauppa on selkeä ja nopea käyttää. Myönnämme luvat kirjailijoiden ja kääntäjien puolesta, laskutamme lupakorvaukset ja maksamme ne edelleen tekijöille, joiden teoksia on käytetty.

Sanastosta saa nopeasti ja näppärästi luvat myös sähköisiä julkaisuja varten.

Sanna Sillankorva, Tabletkoulu Oy

Sanaston myöntämät julkaisuluvat ovat painoskohtaisia. Lupahinta lasketaan käytettävien runojen tai proosakatkelmien sekä painosmäärän perusteella. Lupia myönnetään myös sähköisiin julkaisuihin. Tällöin hinta määräytyy lisenssimäärän mukaan.

Esimerkkihinnat:

Julkaisulupa:
yksi runo osana uutta julkaisua

painos 1–1 000 kpl = 44 € + alv. 10 %

Julkaisulupa:
viisi proosakatkelmaa osana uutta julkaisua

painos 1–1 000 kpl = alk. 150 € + alv. 10 %

Lupaa ei luonnollisesti tarvita, mikäli tekstin tekijänoikeus on rauennut. Tekijänoikeus on voimassa kirjailijan ja kääntäjän eliniän ja 70 vuotta kuolinvuoden jälkeen.

Sanasto ei myönnä lupia kokonaisten teosten tai teoskokonaisuuksien kuten romaanien uudelleenjulkaisuun. Sanasto ei myöskään myönnä lupia teosten muunteluun.

Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa lupahankintoihin liittyvissä kysymyksissä!

Lue lisää:

Tutustu lupakauppaan ja hinnastoon

Kirjallisuuden tekijänoikeudet pähkinänkuoressa

Sitaattioikeus eli miten tekstiä saa lainata