Sanaston lupapalvelut tapahtumajärjestäjille

Kirjan sivuja. Kuva: Eetu Ahanen

Sanasto myöntää tarvittavat luvat runojen ja proosakatkelmien esittämiseen tapahtumissa. Lupakaupasta hankit luvat sujuvasti ja kohtuuhintaan. Meiltä saat luvat myös tekstikatkelmien käyttämiseen käsiohjelmissa.

Kirjallisuus tarjoaa laadukasta sisältöä moniin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Oli kyseessä runonlausunta, novelli-ilta tai kirjallisuutta ja musiikkia yhdistävä konsertti, saat luvat kätevästi Sanaston lupakaupasta. Edustamme yli 10 000 suomalaista kirjailijaa ja kääntäjää.

Sanasto myöntää luvat kirjailijoiden ja kääntäjien puolesta, laskuttaa käyttökorvaukset ja maksaa ne tekijöille, joiden teoksia on käytetty. Näin kirjallisuuden tekijä saa asianmukaisen korvauksen tekemästään työstä. Lupien hankkiminen kannattaa ottaa huomioon jo tapahtuman suunnitteluvaiheessa.

Sanaston lupakauppa on selkeä ja helppo käyttää. Kerralla voi kätevästi hankkia luvat useiden tekijöiden teoksiin.

Suomen Lausujain Liiton puheenjohtaja Ella Pyhältö

Sanaston myöntämien esityslupien hinta määräytyy tilaisuuden yleisömäärän ja esitettävien teosten määrän mukaan. Esimerkiksi 10 runon esittäminen 50 hengen yleisölle maksaa 40 euroa + alv. 10 %.

Sanastosta saat luvat myös tekstien käyttämiseen tapahtumamateriaaleissa tai postikorteissa. Sanasto ei sen sijaan myönnä lupia teosten muunteluun toiseen taidelajiin (esimerkiksi tekstin säveltämiseen tai teatterisovitukseen), vaan siihen tulee saada lupa suoraan tekijältä tai oikeudenhaltijalta.

Lupaa ei tarvita, mikäli tekstin tekijänoikeus on rauennut. Tekijänoikeus on voimassa 70 vuotta kirjailijan ja kääntäjän kuolemasta.

Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa lupahankintoihin liittyvissä kysymyksissä!

Lue lisää

Tutustu lupakauppaan ja hinnastoon

Kirjallisuuden tekijänoikeudet pähkinänkuoressa

Sitaattioikeus eli miten tekstiä saa lainata