Sanaston toiminnanjohtajaksi on valittu Niina Vettensola

Niina Vettensola

Sanaston uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimitetty OTM Niina Vettensola. Hän aloittaa tehtävässään tammikuussa 2023.

Aiemmin Vettensola on työskennellyt lakiasiainjohtajana Tradenomiliitossa ja tehnyt pitkän uran työoikeusjuridiikan parissa. Toiminnanjohtajana Vettensola vastaa Sanaston toiminnasta ja toiminnan kehittämisestä sekä tekee aktiivisesti yhteistyötä alan muiden toimijoiden kanssa.

– Kirja-ala on murroksessa. Kirjallisuuden digitaalisten käyttötapojen yleistyminen tuo kirja-alalle hienoja uusia mahdollisuuksia, mutta samalla tulee pitää huoli siitä, että kirjallisuuden tekijät saavat tekemästään työstä asianmukaisen korvauksen. Sanastolla on tärkeä tehtävä kirjallisuuden tekijöiden toimeentulon turvaamisessa omilla toiminta-alueillaan, ja minulle on kunnia olla mukana edistämässä kirjallisuuden tekijöiden asemaa, Vettensola sanoo.

Sanaston puheenjohtaja Peter Sandström on tyytyväinen valintaan. Toiminnanjohtajan tehtävässä tarvitaan niin yhteistyökykyä, vahvaa juridista osaamista kuin napakkaa neuvottelutaitoa.

– Uskomme, että Niina Vettensola luotsaa Sanastoa vankalla ammattitaidolla tuoden samalla tuoretta näkökulmaa tekemiseen. Olemme vakuuttuneita Vettensolan johtamisotteesta ja kyvystä kehittää toimintaa, Sandström sanoo.