Sanaston vuoden päätilitys lähestyy

Sanaston vuoden suurin tilitys koittaa pian. Joulukuun tilityksessä maksetaan ensimmäiset lainauskorvaukset vuoden 2019 kirjastolainoista.

Lainauskorvaukset maksetaan tiistaina 1.12.

Joulukuun tilityksen maksupäivä on tiistai 1.12. Silloin mahdolliset korvaukset näkyvät Sanaston asiakkaiden tileillä. Asiakkaamme voivat tiedustella joulukuun korvaussuummaansa etukäteen Sanaston asiakaspalvelusta. Huomaathan, että asiakaspalvelussamme voi olla ajoittain ruuhkaa.

Vuoden 2019 lainoista maksetaan lainauskorvausta 26 senttiä per laina. Jos teoksessa on useampia kirjoittajia, jakautuu korvaus tekijöiden kesken tasan. Kääntäjän osuus on 50 % korvauksesta eli 13 senttiä per laina. Jos kääntäjiä on useampi, jakavat he osuuden keskenään. Kuvakirjoista, sarjakuvista ja satukirjoista tekstintekijöille maksettava lainauskorvaus on hieman pienempi, sillä niissä huomioidaan kuvien suuri osuus teoksissa. Kuvantekijöiden lainauskorvaukset maksaa Kopiosto.

Tarkista teosluettelo ja yhteystiedot

Kirjallisuuden tekijä, pidäthän tietosi ajan tasalla: muuttuneet pankki-, yhteys- tai teostiedot tulee korjata omiin tietoihin 30.10. mennessä, jotta muutokset ehtivät joulukuun tilitykseen. Omia tietoja ylläpidetään oma.sanasto.fi-verkkopalvelussa.

Voit tarkistaa myös Sanastolle toimitetun veroprosenttisi oma.sanasto.fi-palvelusta. Huom! Verokorttia ei tarvitse erikseen toimittaa Sanastoon. Toimita verokortti meille vain siinä tapauksessa, että sinun täytyy muuttaa oma.sanasto.fi-palvelussa näkyvää veroprosenttiasi. Pyydämme toimittamaan mahdolliset muutosverokortit ensisijaisesti sähköpostitse Sanaston asiakaspalvelun osoitteeseen [email protected].

Jos olet liittynyt Sanastoon kuluvan vuoden aikana, sinun tulee toimittaa verokortti Sanastoon tämän vuoden osalta – jatkossa saamme verotiedon verottajalta. Jos asut vakituisesti ulkomailla, sinun tulee toimittaa verokortti Sanastoon vuosittain. Verokortin tulee olla toimitettuna Sanastoon 30.10. mennessä. Verokortin voi lähettää sähköisesti osoitteeseen [email protected]. Verokortin voi toimittaa Sanastoon myös postitse osoitteeseen Korkeavuorenkatu 30 A, 5. krs, 00130 Helsinki.

Oma teosluettelo kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen tilitystä. Saat lainauskorvausta vain niistä teoksista, jotka on lisätty asianmukaisesti teosluetteloon. Katso ohjeet teosluettelon täyttämiseen. Jos kaipaat apua teosluettelon täydentämisessä, voit olla yhteydessä Sanaston asiakaspalveluun.

Etkö vielä ole rekisteröitynyt Sanastoon? Se kannattaa tehdä nyt!

Oletko kirjoittanut tekstiä teokseen, jota voi lainata Suomen yleisistä tai korkeakoulukirjastoista? Jos et ole vielä Sanaston asiakas, kannattaa rekisteröityä 30.10. mennessä, niin ehdit mukaan joulukuun tilitykseen. Uudet asiakkaat voivat saada korvauksia takautuvasti kolmelta vuodelta. Sanaston asiakkaaksi voi rekisteröityä verkkopankkitunnuksilla oma.sanasto.fi-palvelussa. Asiakkuus on maksuton.

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9–15.
Puh. +358 (0)9 5629 3300
info[at]sanasto.fi