Satu Lundelin Sanaston juristiksi

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston juristiksi on nimitetty Satu Lundelin, joka on aloittanut tehtävässään 24.1.2022. Aikaisemmin Lundelin on työskennellyt muun muassa Edita Publishing -kustantamossa sisällöntuottajana ja kustannuspäällikkönä sekä Suomen tietokirjailijat ry:n lakimiehenä.

– Olen erittäin iloinen siitä, että olemme saaneet Sanaston tiimiin kirja-alaa hyvin tuntevan juristin. On hienoa päästä yhteistyössä kehittämään Sanaston toimintaa ja lupa-alueita edelleen sekä saada Satun asiantuntemus mukaan tähän kehitystyöhön. Toivon, että asiakkaamme käyttävät jatkossakin ahkerasti oikeudellisen neuvonnan palvelujamme, sanoo Sanaston toiminnanjohtaja Anne Salomaa.

Lundelin vastaa Sanastossa kirjallisuuden tekijöiden ja käyttäjien oikeudellisesta neuvonnasta, Sanaston hallinnoimien lisenssisopimusten neuvottelemisesta sekä asiakkaille ja kirjallisuuden käyttäjille järjestettävistä oikeudellisista koulutuksista. Häneen voi olla yhteydessä kirjallisten teosten tekijänoikeuksiin liittyvissä kysymyksissä, esimerkiksi kirjallisuuden käytön luvantarvetta arvioitaessa tai tekijänoikeusloukkaustilanteissa.

– Sanaston riveihin hyppääminen tuntuu innostavalta, koska koen kirjallisuuden tekijöiden oikeuksien parissa työskentelemisen merkitykselliseksi, Lundelin kuvaa tunteitaan uuden tehtävän aloituksesta.

Tiesitkö tämän?

Sanasto tarjoaa oikeudellista neuvontaa kirjallisuuden tekijänoikeuksiin sekä jälkikäyttöön liittyvissä asioissa.

Juristi Satu Lundelin, [email protected].

Kustannussopimuksiin ja teoksen julkaisemiseen liittyvissä oikeudellisissa asioissa neuvovat Sanaston jäsenjärjestöt.