Sanasto mukana Sulasol ry:n Puhtaasti-hankkeessa

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Sulasol ry lanseerasi 16.5. Puhtaasti-hankkeensa, jonka tarkoituksena on lisätä tekijänoikeustietoisuutta kuorojen, orkesterien ja yhtyeiden parissa. Sanasto on mukana hankkeessa Puhtaasti-partnerina.

Puhtaasti-hankkeen tavoitteena on muun muassa:

  • Lisätä tietoisuutta ja tietoa tekijänoikeuksista, tehdä tekijänoikeusasiat näkyviksi ja edistää niiden toteutumista konkreettisesti.
  • Innostaa mahdollisimman monet kuorot, orkesterit, yhtyeet ja johtajat mukaan matalalla kynnyksellä sillä ajatuksella, että laajan joukon pienillä tekijänoikeusteoilla on suuri vaikutus.
  • Saada toimijat tiedostamaan tilanteet, joissa tekijänoikeusasiat on huomioitava.
  • Luoda, ylläpitää ja levittää tekijänoikeuksien toteutumista tukevia toimintatapoja ja käytäntöjä sekä pyrkiä luomaan uusia rahoitusmalleja etenkin luvallisten nuottien hankkimiseen.


Puhtaasti-hankkeen verkkosivuilta kuorot, orkesterit ja yhtyeet voivat hakea vastauksia tekijänoikeuksia käsitteleviin kysymyksiinsä. Hankkeen toteuttama viestintä ja koulutukset tuovat tekijänoikeuksia lähemmäs ymmärrettävästi ja käytännössä.

Muut hankkeen partnerit ovat Gramex, Kopiosto, Kuorokuiskaaja, Musiikkituottajat – IFPI Finland, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat, Suomen Säveltäjät, Tampereen Sävel ja Teosto.