E-lainauskorvaus etenee – teosluetteloiden täydentämisellä ei ole kiire

Kädet tietokoneen näppäimistöllä. Kuva: Eetu Ahanen

E-kirjojen ja e-äänikirjojen lainauskorvaus etenee. Nyt näytetään vihreää valoa sille, että yleisten kirjastojen e-lainoista voitaisiin mahdollisesti maksaa lainauskorvausta jo vuonna 2023. Miten tämä vaikuttaa Sanaston asiakkaisiin?

Sanaston asiakkaat voivat lisätä OmaSanastoon teosluettelolleen e-kirjoja ja e-äänikirjoja jo nyt, mutta asialla ei ole kiire. Moni tekijä onkin jo lisännyt teosluettelolleen kaikki eri teostyypit. Vain teosluettelolle lisätyistä teoksista voidaan maksaa lainauskorvausta.

Jos yleisten kirjastojen e-lainauskorvausta päästään maksamaan vuonna 2023, tulee tiedot lisätä omalle teosluettelolle ensi vuoden marraskuun alkuun mennessä. Tähän on siis hyvin aikaa, ja tulemme muistuttamaan asiakkaitamme asiasta pitkin ensi vuotta.

Miten lisään e-kirjat ja e-äänikirjat OmaSanastoon?

OmaSanaston teoshaku ”Etsi teoksia Kansallisbibliografiasta” löytää myös e-kirjat ja e-äänikirjat. Ne voi lisätä luettelolle haun kautta. Jos jokin teoksistasi ei löydy hausta, voit etsiä sitä Kansalliskirjaston Finna-palvelusta.

Miten etsin teoksiani Finna-palvelusta?

Avaa Kansalliskirjaston Finna-palvelu: https://kansalliskirjasto.finna.fi/

Hae teoksia tekijäniemelläsi. Voit rajata hakutulosta aineistotyyppien mukaan: e-kirjat ja äänitallenne (e-äänikirjat). Kopioi ISBN-tunnus Finnasta ja siirrä se OmaSanastoon. Täydennä teoksen muut tiedot tavalliseen tapaan.