Vinkkaa kollegalle Sanastosta

Sulkakynä, kirjat ja kahvikuppi

Sanasto tavoittelee aktiivisesti niitä kirjallisuuden tekijöitä, joille on kertynyt tekijänoikeuskorvauksia, kuten lainauskorvauksia. Auta meitä levittämään sanaa!

On tärkeää, että mahdollisimman moni kirjailija ja kääntäjä kuulee Sanastosta: näin voimme hoitaa lainauskorvaukset sekä muut tekijänoikeuskorvaukset oikeille tekijöille. Pyrimme tavoittamaan kaikki tekijät, joille on korvauksia odottamassa, mutta aivan kaikkia emme ehdi tavoitella henkilökohtaisesti. Apu on siis tarpeen!

Vinkkaa Sanastosta ja lainauskorvauksista tutuille kirjoittajille ja kääntäjille. Kerro kollegalle somessa, kasvotusten tai vaikka sähköpostiviestillä (halutessasi voit hyödyntää tätä liitettä).

Mitä kattavampi joukko kirjailijoita ja kääntäjiä on mukana Sanastossa, sitä vaikuttavammin voimme ajaa tekijöiden etua.

Sanastoon kuuluu jo lähes 10 000 kirjallisuuden tekijää. Mukana on kaunokirjailijoita, tietokirjailijoita, runoilijoita, kääntäjiä, oppikirjailijoita ja tutkijoita. Sanaston asiakkaaksi voivat liittyä kaikki kirjoittajat ja kääntäjät, joilta on julkaistu yksi kirjallinen teos.

Lainauskorvausten lisäksi Sanasto jakaa tekijöille myös muita kirjallisuuden jälkikäytön tekijänoikeuskorvauksia, kuten korvauksia mm. kirjallisuuden käytöstä televisiossa ja radiossa sekä julkisesta esittämisestä. Sanasto tarjoaa asiakkailleen myös tekijänoikeusneuvontaa ja koulutuksia.

Lue lisää Sanaston asiakkuudesta