Joulukuun tilitys lähestyy

Tablettitietokone ja henkilön kädet. Kuva: Eetu Ahanen

Sanaston vuoden suurin tilitys lähestyy. Joulukuun tilityksessä maksetaan ensimmäiset lainauskorvaukset vuoden 2017 kirjastolainoista.

Lainauskorvaukset maksetaan 5.12.

Joulukuun tilityksen maksupäivä on 5.12. Silloin mahdolliset korvaukset näkyvät tililläsi. Asiakkaamme voivat tiedustella joulukuun korvaussummaansa etukäteen Sanaston asiakaspalvelusta tai kirjamessuilla Turussa (5.–7.10.) ja Helsingissä (25.–28.10.) Sanaston osastolla. Huomaathan, että asiakaspalvelussamme voi olla ajoittain ruuhkaa.

Lainauskorvausta saa 25 senttiä per laina eli neljästä lainasta korvataan yksi euro. Jos teoksessa on useampia kirjoittajia, jakautuu korvaus tekijöiden kesken tasan. Kääntäjän osuus on 50 % korvauksesta eli 12,5 senttiä per laina. Jos kääntäjiä on useampi, jakavat he osuuden keskenään. Kuvakirjoista, sarjakuvista ja satukirjoista tekstintekijöille maksettava lainauskorvaus on hieman pienempi, sillä niissä huomioidaan kuvien suuri osuus teoksissa.

Tarkista teosluettelo ja toimita tarvittaessa verokortti 2.11. mennessä

Pidä tietosi ajan tasalla: muuttuneet pankki-, yhteys- tai teostiedot tulee korjata 2.11. mennessä, jotta muutokset ehtivät joulukuun tilitykseen. Omia tietoja ylläpidetään oma.sanasto.fi-palvelussa.

Voit tarkistaa Sanastolle toimitetun veroprosenttisi oma.sanasto.fi-palvelusta. Jos haluat muuttaa veroprosenttiasi, toimita meille sivutulo-, freelance- tai käyttökorvausverokortti (kahdesta ensimmäisestä riittää kopio, kuten PDF-tiedosto sähköpostitse, käyttökorvausverokortista tarvitsemme alkuperäisen kappaleen). Ulkomailla asuvien asiakkaiden tulee toimittaa lähdeverokortti vuosittain. Verokortti tulee toimittaa Sanastoon 2.11. mennessä.

Oma teosluettelo kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen tilitystä. Saat lainauskorvausta vain niistä teoksista, jotka on lisätty asianmukaisesti teosluetteloon. Ohje teosluettelon täyttämiseen löytyy täältä. Jos kaipaat apua teosluettelon täydentämisessä, voit olla yhteydessä Sanaston asiakaspalveluun.

Jos et vielä kuulu Sanastoon, liity asiakkaaksi nyt

Jos et ole vielä Sanaston asiakas, kannattaa liittyä 2.11. mennessä, niin ehdit mukaan joulukuun tilitykseen. Uudet asiakkaat voivat saada korvauksia takautuvasti kolmelta vuodelta. Sanaston asiakkaaksi voi liittyä oma.sanasto.fi-palvelussa. Asiakkuus on maksuton.

Ohjeita

Näin käytät oma.sanasto.fi-verkkopalvelua

Näin täytät teosluetteloa