Lainamäärät julki OmaSanastossa – laske arvio joulukuun lainauskorvauksestasi

Avoinna oleva kirja, jonka päällä on lasinen soikio.

Uudistetussa OmaSanastossa pääset tarkastelemaan omien teostesi kirjastolainojen määriä muutamalta aiemmalta vuodelta. Vuoden 2022 lainamäärät ovat nyt näytillä. Näet ne tilastot-osiosta.

HUOM: Uudistettu OmaSanasto toimii toistaiseksi parhaiten tietokoneen selaimella, sillä sivustoa ei ole optimoitu mobiilikäyttöön.

Miten lasken arvion tulevasta lainauskorvauksesta?

Vuoden 2022 lainoista maksettavan korvauksen lainakohtainen määrä on 31 senttiä. Voit tämän ja teoksillesi kertyneen lainamäärän perusteella laskea arvion joulukuussa tilitettävästä lainauskorvauksestasi.

Saat lainauskorvausta sen mukaan, paljonko on oma osuutesi vuoden lainoista. Alla oleva kuva OmaSanaston tilastot-näkymästä kertoo, missä oma osuus on ilmoitettu. Huomaathan klikata oikean lainausvuoden aktiiviseksi. 4.12.2023 maksetaan korvaukset vuoden 2022 lainoista.

Esimerkissä lainauskorvauksen määrä laskettaisiin siis seuraavasti: 8 x 0,31 € = 2,48 €.

Pidä tietosi ajan tasalla OmaSanastossa

Joulukuun tilityksessä maksetaan muun muassa korvauksia vuoden 2022 kirjastolainoista. Vuoden 2023 tilitysaikataulun ja tilityksissä maksettavat korvauslajit näet verkkosivuiltamme.

Mukana joulukuun tilityksessä on myös korvaukset yleisten kirjastojen e-lainoista. Lisääthän siis e-kirjat ja e-äänikirjat teosluettelollesi, jotta voit saada niistä korvaukset joulukuussa. Lue ohjeistus e-kirjojen lisäämisestä teosluettelolle.

Muista tarkistaa ja päivittää 3.11.2023 mennessä:

1) Teosluettelo. Tarkista, että kaikki teoksesi on lisätty teosluetteloon ja että niihin on täydennetty tekijämäärät ja roolit. Muista lisätä luetteloon myös saman teoksen eri painokset, jos niillä on eri ISBN-numerot. Uusi OmaSanasto tekee teosehdotuksia teosluettelosi alle. Tästä voit kätevästi lisätä omat teoksesi teosluettelollesi. Ehdotuksissa saattaa olla eri painoksia tai formaatteja teoksistasi, kuten e-kirjoja. Nyt voit lisätä myös e-kirjat ja e-äänikirjat teosluettelolle. Teoksia voi edelleen lisätä myös manuaalisesti. Voit tarkistaa teoksesi ISBN-tunnuksia Kansalliskirjaston tietokannasta.

2) Yhteystiedot. Tarkista, että yhteys- ja pankkitietosi ovat ajan tasalla.

3) Verotiedot. Jos OmaSanaston tiedoissasi näkyvä veroprosentti on oikea, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Lähetä verokortti meille vain siinä tapauksessa, että haluat muuttaa veroprosenttiasi. Verokortin voi lähettää joko OmaSanaston kautta tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Voit vaihtoehtoisesti postittaa sen toimistollemme.

OmaSanastoon

Palvelemme arkisin 10–15

Joulukuun korvaussuummaa voi edelleen tiedustella myös asiakaspalvelusta joko puhelimitse numerosta +358 (0)9 5629 3300 (arkisin klo 10–15) tai sähköpostitse osoitteesta [email protected]. Huomaathan, että asiakaspalvelussamme saattaa olla ruuhkaa.