Sanaston asiakkuussopimus uudistuu

Sanasto uudistaa asiakkuussopimustaan. Uusi sopimus koskee kaikkia asiakkaita 28.3. alkaen. Uudistus ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä.

Laki tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista astui voimaan vuoden alussa. Lain keskeinen periaate on lisätä tekijänoikeusjärjestöjen toiminnan avoimuutta ja tekijöiden määräysvaltaa oikeuksiensa hallinnointiin.

Lain myötä Sanasto täsmentää asiakkuussopimustaan. Sopimuksessa määritellään nyt entistä selkeämmin muun muassa ne teosten jälkikäytön alueet, joilla Sanasto toimii, ja asiakkaan oikeus perua valtuutus.

– Uusi sopimus ei laajenna, vaan tarkentaa tekijän antamaa valtuutusta. Kaikki samat oikeudet sisältyivät myös vanhaan sopimukseen, nyt ne on vain ilmaistu selkeämmin, kertoo Sanaston toiminnanjohtaja Anne Salomaa.

Asiakkaalla on jatkossakin rinnakkainen oikeus myöntää teostensa käyttölupia itse. Kaikki asiakkaamme siirtyvät automaattisesti uuden sopimuksen piiriin 28.3.2017. Jo asiakkaiksi liittyneille on lähetetty lakiin ja asiakkuussopimukseen liittyvistä muutoksista tietoa sähköpostitse tai kirjeitse.

Uudet sopimusehdot on luettavissa verkossa jo nyt. Voit myös verrata niitä vanhoihin sopimusehtoihin.

Kaikissa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Sanaston asiakaspalveluun. Autamme mielellämme!

Lisätietoa

Tutustu Sanaston asiakkuussopimukseen

Lue lisää yhteishallinnointilain tuomista muutoksista Sanaston toimintaan