Sanaston joulukuun tilitys lähestyy

Kirja pöydällä

Sanaston vuoden suurin tilitys lähestyy. Joulukuun tilityksessä maksetaan ensimmäiset lainauskorvaukset vuoden 2018 kirjastolainoista.

Lainauskorvaukset maksetaan maanantaina 2.12.

Joulukuun tilityksen maksupäivä on 2.12. Silloin mahdolliset korvaukset näkyvät Sanaston asiakkaiden tileillä.

Vuoden 2018 lainoista maksetaan lainauskorvausta 26 senttiä per laina. Jos teoksessa on useampia kirjoittajia, jakautuu korvaus tekijöiden kesken tasan. Kääntäjän osuus on 50 % korvauksesta eli 13 senttiä per laina. Jos kääntäjiä on useampi, jakavat he osuuden keskenään. Kuvakirjoista, sarjakuvista ja satukirjoista tekstintekijöille maksettava lainauskorvaus on hieman pienempi, sillä niissä huomioidaan kuvien suuri osuus teoksissa.

Tarkista teosluettelo ja toimita tarvittaessa verokortti

Kirjallisuuden tekijä, pidäthän tietosi ajan tasalla: muuttuneet pankki-, yhteys- tai teostiedot tulee korjata omiin tietoihin 1.11. mennessä, jotta muutokset ehtivät joulukuun tilitykseen. Omia tietoja ylläpidetään oma.sanasto.fi-palvelussa.

Voit tarkistaa Sanastolle toimitetun veroprosenttisi oma.sanasto.fi-palvelusta. Jos haluat muuttaa veroprosenttiasi, lähetä meille kopio muutosverokortistasi. Vakituisesti ulkomailla asuvien ja eläkkeellä olevien tulee toimittaa verokortti Sanastoon vuosittain. Verokortin tulee olla toimitettuna Sanastoon 10.11. mennessä. Verokortin voi lähettää sähköisesti Sanaston asiakaspalvelun osoitteeseen info [at] sanasto.fi. Verokortin voi toimittaa Sanastoon myös postitse. Lue lisää verotuksesta.

Oma teosluettelo kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen tilitystä. Saat lainauskorvausta vain niistä teoksista, jotka on lisätty asianmukaisesti teosluetteloon. Katso ohjeet teosluettelon täyttämiseen. Jos kaipaat apua teosluettelon täydentämisessä, voit olla yhteydessä Sanaston asiakaspalveluun.

Etkö vielä kuulu Sanastoon? Liity asiakkaaksi nyt

Jos et ole vielä Sanaston asiakas, kannattaa liittyä 1.11. mennessä, niin ehdit mukaan joulukuun tilitykseen. Uudet asiakkaat voivat saada korvauksia takautuvasti kolmelta vuodelta. Sanaston asiakkaaksi voi liittyä oma.sanasto.fi-palvelussa. Asiakkuus on maksuton.

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 10–15.
Puh. +358 (0)9 5629 3300
info[at]sanasto.fi