Tietoa marraskuun tilityksestä

Marraskuun tilitys on vuoden suurin tilityksemme. On muutama asia, jotka erityisesti Sanaston asiakkaiden on tärkeä tietää siitä.

 • 7.10.2016 on viimeinen päivä korjata muuttuneet pankki-, yhteys- tai teostiedot asiakkuusjärjestelmään, jotta muutokset ehtivät marraskuun tilitykseen.
 • Marraskuussa tilitetään viimeisen kerran lainauskorvauksia vuosilta 2012 ja 2013. Tekijöille, jotka eivät ole vielä Sanaston asiakkaita, 7.10.2016 on siis myös viimeinen päivä liittyä asiakkaaksi ja saada mahdolliset lainauskorvauksensa vuosilta 2012 ja 2013. Asiakkaaksi liitytään asiakkuusjärjestelmässä.
 • Oma teosluettelo kannattaa tarkistaa ennen 7.10.2016. Lue ohjeet tarkistamiseen alta.
 • Myös verotiedot ovat tarkastettavissa asiakkuusjärjestelmässä. Mikäli haluat muuttaa asiakkuusjärjestelmässä näkyvää veroprosenttiasi, toimitathan sivutulo-, freelance- tai käyttökorvausverokortin meille (kahdesta ensimmäisestä riittää kopio, kuten PDF sähköpostitse, mutta käyttökorvausverokortista tarvitsemme alkuperäisen kappaleen). Ulkomailla asuvien asiakkaiden tulee toimittaa lähdeverokortti joka vuosi.
 • Marraskuun tilityksen maksupäivä on 16.11.2016. Silloin mahdolliset korvaukset näkyvät tililläsi.
 • Asiakkaamme voivat tiedustella marraskuun korvaussummaansa Sanaston asiakaspalvelusta tai kirjamessuilla Turussa (30.9.–2.10.) ja Helsingissä (27.–30.10.) Sanaston messupisteellä.

Näin tarkistat teosluettelosi:

 1. Kirjaudu sisään asiakkuusjärjestelmään. Tarkista yhteystietosi.
 2. Siirry kohtaan Teosluettelo.
 3. Helppo tapa tarkistaa, että kaikki teoksesi ja niiden kaikki painokset ovat teosluettelossasi, on klikata Etsi Kansallisbibliografiasta. Tällöin kone hakee Kansallisbibliografian hausta kaikki teokset nimelläsi.
  Mikäli kone löytää nimelläsi teoksia, valitse teosluettelostasi puuttuvat, täytä jokaiseen roolisi tekijänä ja tekijämäärä.
  Mikäli teosluettelostasi puuttuu teos, mutta Kansallisbibliografian haku ei löydä sitä, klikkaa Lisää teos, täytä roolisi tekijänä ja tekijämäärä, ja tallenna.
 4. Teosluettelo on jaettu kolmelle välilehdelle: selvitettävät, täydennettävät ja tekijätiedot kunnossa. Alla olevassa kuvassa esimerkkinä näkyy täydennettäviä teoksia kolme kappaletta. Kun tekijärooli ja tekijöiden määrä on tallennettu oikein, kyseinen teos siirtyy Tekijätiedot kunnossa -sivulle. Ainoastaan teoksista, jotka ovat Tekijätiedot kunnossa -sivulla, voidaan tilittää lainauskorvauksia.

Kun teostietosi ovat kunnossa, saat kaikki sinulle kuuluvat tekijänoikeuskorvaukset automaattisesti tilitysaikataulumme mukaisesti.

Mikäli kaipaat apua, voit aina olla yhteydessä Sanaston asiakaspalveluun.  Turun kirjamessuillakin voit pistäytyä messupisteellämme tarkistuttamassa tietosi. Voit myös tulla käymään toimistollamme Helsingissä, mutta sovithan tähän ajan.